Select Page

Mindfulness Workshop Rotterdam

Mindful teacher Denise

Wat is mindfulness?

Mindfulness is het kalm aanwezig zijn met de ervaring van het huidige moment. Zie het als een soort van dans met het leven. Je besteed bewust aandacht. Soms zeggen we dat mindfulness en aandacht aparte gebeurtenissen zijn, maar het is in mijn ervaring een geheel. Als ik mindful wil zijn, moet ik bewust aandacht aan mijzelf besteden, en bewust zijn van hoe ik mij voel, in plaats van vaag bewust zijn van mijn gewoontes. Weten dat je aan het eten bent is namelijk niet hetzelfde als mindful eten.

Als ik mindful eet, ben ik mij bewust van alle sensaties. Van hoe ik mij voel, en van welke processen er gaande zijn. Ik observeer de sensaties en mijn reactie op de sensaties.

Als je het aan de ‘mind’ overlaat, neemt hij je de hele dag op een loopje. Gedachten die bij je opkomen zijn onder andere woede, boosheid, depressie, wraak en zelf-medelijden.

Als ik mij hierin kwijtraak versterk ik deze patronen en emoties en dit zorgt er weer voor dat je ‘lijdt’.

Dus met mindfulness rotterdam ben je bezig om te observeren wat er in het hier en nu plaatsvindt.

Dit betekend niet dat je niet aan het verleden of aan de toekomst denkt, maar als je hieraan denkt, doe je dit mindful, zodat je er heel bewust van bent dat je er aan denkt, en hoe jij je erbij voelt.

Mindfulness is een emotioneel non-reactieve staat. Dit wilt zeggen dat je geen mening hebt over of de ervaring goed of slecht is. En als je er wel een mening over hebt, observeer en zie je deze, waarna je hem weer loslaat.

Je wordt niet boos omdat je iets meemaakt wat je niet wilt meemaken, of omdat je iets niet meemaakt wat je wel wilt meemaken.

Je ziet de ervaring en laat hem door je heen gaan.

Of het nou een fijne ervaring is, of een pijnlijke, je behandelt hem hetzelfde.

Je merkt wel of je het een fijne of niet zo’n fijne ervaring vindt, maar op een emotioneel niveau laat jij je er niet meer in gaan.

We noemen dit een balans in stilheid van de mind.

Hoe zit het met de vergoeding?

We zien de laatste tijd dat verzekeringen voor mensen met een burn-out vergoeden de training vergoeden.

Het is niet zo dat elke verzekeringsmaatschappij dit doet.

Check op de website van jouw zorgverkering hoe dit zit.

Is er ook een cursus die een heel weekend duurt?

Ja. We hebben retreats die een heel weekend duren. Bijvoorbeeld een weekendje naar de veluwe.

Kan ik mijn kind meenemen naar een training bij mindfulness rotterdam?

Jazeker! We snappen dat dit heel fijn is. Dus dan mag dit uiteraard.

Kunnen we ook een training geven in Rotterdam Noord?

Ja natuurlijk. We kunnen bij u langskomen, buiten een training geven, of u kunt bij ons langskomen.

Is er ook een specifieke meditatie cursus?

Meerdere zelfs.

We hebben mindfulness meditaties en vipassana meditaties om zo maar twee te noemen.

Je kan ook hier een kijkje nemen:

info over deze vorm van meditatie

Ontdek.